Mālkalnes prospekts 3, Ogre, LV-5001
Mālkalnes prospekts 3, Ogre, LV-5001

Informācija par siltumenerģijas tarifu

SIA “Ogres Namsamnieks” iepriekš informēja, ka š.g. 29.augustā Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai (SPRK) tika iesniegts siltumenerģijas tarifa projekts. Izmaiņas tarifā saistītas ar iepirktās dabasgāzes cenas un iepirktās siltumenerģijas cenas izmaiņām, kā arī neparedzēto ieņēmumu komponentes par 2023.gadu iekļaušanu siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifa aprēķinā.

Ogrē apkures sezona iesāksies ar nelielu siltumenerģijas tarifa samazinājumu salīdzinājumā ar iepriekšējo apkures sezonu, bet novembrī maksa par siltumenerģiju sasniegs iepriekšējās apkures sezonas līmeni.

Jāņem vērā, ka 2023. gada siltuma tarifā bija iekļauti neparedzētie ieņēmumi par periodu no 2022. gada 15. oktobra līdz 2023. gada 31. oktobrim. Šie ieņēmumi veidojās no kurināmā cenu svārstībām enerģētiskās krīzes laikā. SIA “Ogres Namsaimnieks” pieņēma lēmumu neparedzētos ieņēmumus atgriezt iedzīvotājiem viena gada laikā, t.i., līdz 2024. gada 31.oktobrim. Tas nozīmē, ka no 2024. gada novembra siltumenerģijas tarifs būs iepriekšējās apkures sezonas līmenī – 85,21 EUR par megavatstundu.

Siltumenerģijas cenas samazinājums pagājušajā apkures sezonā ir tiešā veidā saistīts ar iedzīvotājiem atgriezto pārmaksu par siltumenerģiju, kas veidojusies 2022./2023.gada apkures sezonā. Savukārt plānotais cenas pieaugums jaunajā apkures sezonā ir faktiskā maksa par siltumenerģiju atbilstoši šī brīža kurināmā tirgus cenām.

SIA “Ogres Namsaimnieks” paskaidro, ka siltumenerģijas pakalpojuma sniegšanas izmaksas nav mainījušās. Siltumenerģijas tarifa mainīgā komponente ir kurināma izmaksas, kas ietekmē siltumenerģijas gala cenu.

Related Posts

Arhīvi