Mālkalnes prospekts 3, Ogre, LV-5001
Mālkalnes prospekts 3, Ogre, LV-5001

Apstiprināts jauns siltumenerģijas tarifs no š. g. 1. oktobra

SIA “Ogres Namsaimnieks” informē, ka Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (turpmāk – Regulators)  š. g. 19. septembrī ir apstiprinājusi SIA “Ogres Namsaimnieks” siltumenerģijas apgādes pakalpojuma tarifu, kas būs spēkā no 2024. gada 1. oktobra. Jaunā tarifa izmaiņas saistītas ar iepirktās dabasgāzes cenas, iepirktās siltumenerģijas cenu izmaiņām, kā arī neparedzēto ieņēmumu komponentes par 2023.gadu iekļaušanu siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifa aprēķinā.

SIA “Ogres Namsaimnieks” ir divdaļīgs siltumenerģijas tarifs, kas sastāv no mainīgās maksas un pastāvīgās (jaudas) maksas. Saskaņā ar Regulatora lēmumu, mainīgā maksa no 2024. gada 1. oktobra būs 66,88 EUR/MWh (bez PVN), bet no 1. novembra tā būs 71,82 EUR/MWh (bez PVN).

Siltumenerģijas tarifa pastāvīgā (jaudas) maksa saglabājas 26,77 tūkst. EUR/MW gadā.

Kā jau SIA “Ogres Namsaimnieks” informēja iepriekš, tad Ogrē apkures sezona iesāksies ar nelielu siltumenerģijas tarifa samazinājumu salīdzinājumā ar iepriekšējo apkures sezonu, bet novembrī maksa par siltumenerģiju sasniegs iepriekšējās apkures sezonas līmeni.

Jāņem vērā, ka 2023. gada siltuma tarifā bija iekļauti neparedzētie ieņēmumi par periodu no 2022. gada 15. oktobra līdz 2023. gada 31. oktobrim. Šie ieņēmumi veidojās no kurināmā cenu svārstībām enerģētiskās krīzes laikā. SIA “Ogres Namsaimnieks” pieņēma lēmumu neparedzētos ieņēmumus atgriezt iedzīvotājiem viena gada laikā, t.i., līdz 2024. gada 31.oktobrim. Tas nozīmē, ka no 2024. gada novembra siltumenerģijas tarifs būs iepriekšējās apkures sezonas līmenī – 85,21 EUR par megavatstundu (mainīgā maksa 71,82 EUR/MWh bez PVN).

Siltumenerģijas cenas samazinājums pagājušajā apkures sezonā ir tiešā veidā saistīts ar iedzīvotājiem atgriezto pārmaksu par siltumenerģiju, kas veidojusies 2022./2023.gada apkures sezonā. Savukārt cenas pieaugums jaunajā apkures sezonā ir faktiskā maksa par siltumenerģiju atbilstoši šī brīža kurināmā tirgus cenām.

SIA “Ogres Namsaimnieks” paskaidro, ka siltumenerģijas pakalpojuma sniegšanas izmaksas nav mainījušās. Siltumenerģijas tarifa mainīgā komponente ir kurināma izmaksas, kas ietekmē siltumenerģijas gala cenu.

Related Posts

Arhīvi