Mālkalnes prospekts 3, Ogre, LV-5001
Mālkalnes prospekts 3, Ogre, LV-5001

Informācija par BIO atkritumu izvešanu oktobrī un novembrī

SIA “Ogres Namsaimnieks” informē, ka, iestājoties vēsākam laikam un samazinoties ārgaisa temperatūrai, tiks samazinātas bioloģisko atkritumu izvešanas reizes.

Oktobrī un novembrī bioloģisko atkritumu konteineri tiks izvesti vienu reizi mēnesī (mēneša trešajā pirmdienā).

Ieteikumi iedzīvotājiem!

  • Lai samazinātu konteinerā radušos lieko mitrumu, ieteicams lietot speciālos maisiņus bioloģiskajiem atkritumiem. Speciālo (biodegradējamo) maisiņu lietošana ir viens no risinājumiem, kas novērš mitruma rašanos konteineros, nepatīkamās smakas veidošanos un tārpu/savairošanos.
  • Smaka atkritumu konteineros rodas, sadaloties organiskajām vielām, kuru sastāvā ir slāpeklis un sērs. Izmetot produktus, kas sadaloties (pūstot) rada spēcīgāku smaku, kā, piemēram, jēla gaļa, ieteicams tos ievietot bioloģiski noārdāmā vai papīra maisiņā.
  • Bioloģisko atkritumu konteinerā nav atļauts izmest šķidrumus  – zupas, mērces, pienu u.c. Iedzīvotājiem jāņem vērā, ko drīkst un ko nedrīkst izmest bioloģisko atkritumu konteineros!

Plašāka informācija par bioloģiskajiem atkritumiem, ko drīkst/nedrīkst izmest konteinerā, konteineru izvešanas un mazgāšanas izmaksām pieejama ŠEIT.

Related Posts

Arhīvi