Mālkalnes prospekts 3, Ogre, LV-5001
Mālkalnes prospekts 3, Ogre, LV-5001

Turpinās zemes izpirkšana zem daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām

Vairāki SIA “Ogres Namsaimnieks” pārvaldīšanā esošo daudzdzīvokļu dzīvojamo māju īpašnieki, kuru māja atrodas uz citām personām piederošas zemes, ir uzsākuši zemes atsavināšanas (izpirkšanas) procesu. Šo procesu regulē Piespiedu dalītā īpašuma privatizētajās daudzdzīvokļu mājās izbeigšanas likums.

SIA “Ogres Namsaimnieks” atgādina, ka dzīvokļu īpašniekiem, kuru zeme atrodas uz citām personām piederošas zemes, joprojām ir tiesības izpirkt dzīvojamai mājai funkcionāli nepieciešamo zemes gabalu par tā kadastrālo vērtību bez zemes īpašnieka piekrišanas, tādējādi izbeidzot piespiedu dalīto īpašumu un atbrīvojoties no pienākuma zemes īpašniekam maksāt zemes lietošanas maksu.

Lai uzsāktu dzīvojamai mājai funkcionāli nepieciešamā zemes gabala izpirkšanas procesu, dzīvokļu īpašniekiem ir jāpieņem attiecīgs lēmums, kuru atbalsta vairāk kā puse no visiem dzīvojamā mājā esošo dzīvokļu īpašumu īpašniekiem. Nepieciešamo dokumentāciju (aptauju) procesa uzsākšanai sagatavos SIA “Ogres Namsaimnieks”, pamatojoties uz jebkura attiecīgās dzīvojamās mājas dzīvokļa īpašnieka iesniegumu.

Konsultācijas par zemes izpirkšanas procesu var saņemt SIA “Ogres Namsaimnieks” Juridiskajā un iepirkumu nodaļā, zvanot uz tālruņa numuru 65049119.

Related Posts

Arhīvi